VÅR

VÅR
Soli Deo Gloria

tirsdag 26. april 2011

Damvask

Viss dammen skal vera fin, må han gjerast rein ein gong i året. Første påskedag stod damvask på programmet, det er ein tomannsjobb, så her må gubben til pers.

Først må fiskane over i eit kar. Etter det blir vatnet pumpa ut.


Dei gule spirene som står langs kantane er iris, og dei som står i midten, på det djupaste, er vannliljer. Dei står i leirjord i kvar sin bag. Eg nytta høvet til å gjødsla dei.


Me ausar opp blad og mold for hand, så spyler me (han) vekk grønska på berget.


Til slutt kan me tappa i nytt vatn.


Så kan fiskane setjast tilbake, og me kan berre håpa at dei tåler medfarten. Det er litt "tøft" å skifta ut alt vatnet i ein omgong, det er ikkje heilt etter boka. Men, men, nå er det iallfall gjort!

5 kommentarer:

  1. Så fin dam det er så koslig med vannspeil i hagen.Litt jobb å gjøre det rent ser jeg men det må vel gjøres ,,nå blir fiskene glade,,
    Ha en fin dag Marit

    SvarSlett
  2. Kjempefin dam dere har, vi må også gjøre rein vår, en av dagene, må bare vente til det blir bedre vær, ha en fin kveld videre, Lisbeth :)

    SvarSlett
  3. Så flott dam dere har - den ligger jo flott i terenget! Håper fiskene står det over...
    Hilde

    SvarSlett
  4. Åh, så heldige dere er som har dam i hagen! Det kunne jeg også tenkt meg, men får nok aldri gubben med på det! Nå har han nettopp satt opp drivhus til meg, så jeg får være fornøyd med det =)
    Blodbeger kan overvintres, ja, men skal helst ha 5-6 timer med lys pr. dag i et kjølig rom! Min har blitt diger! Men bare vent, dine små blodbegerspirer kommer snart til å "ta av", så de blir nok frodige skal du se! Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min!

    SvarSlett
  5. Så fin dam dere har. Håper fiskene klarer seg fint i sommmer også.

    SvarSlett